VAS ES izstrādātā programmatūra SKUDRA iegūst apbalvojumu starptautiskā konkursā ''Inovāciju kvalitātes balva 2019''

VAS ES pašu spēkiem izstrādātā programmatūra SKUDRA iegūst apbalvojumu starptautiskā konkursā ''Inovāciju kvalitātes balva 2019''
24.02.2020

Šī gada februārī, Valsts akciju sabiedrības “Elektroniskie sakari” inženieru izstrādātā radiomonitoringa programmatūra SKUDRA ieguva vienu no prestižākajām balvām starptautiskā konkursā "Inovāciju kvalitātes balva 2019". SKUDRA ieguva apbalvojumu “Publisko pakalpojumu inovācija” kategorijā.

“VAS "Elektroniskie sakari" aktīvi darbojas inovāciju jomā un sevi pierādījis kā spējīgs un uz izaugsmi orientēts uzņēmums. Mūsdienu uzņēmumu izaugsme un konkurētspēja aizvien vairāk ir atkarīga no spējas ieviest pārmaiņas un pielietot jaunas pieejas un metodes, lai attīstītu jaunus produktus un pakalpojumus. Latvijas vārds starptautiski izskan arvien biežāk inovāciju un unikālu tehnoloģisku risinājumu veiksmīgu piemēru kontekstā un arvien pārliecinātāk piesakām sevi to valstu vidū, kas nu jau pašas var sniegt savu unikālo ieguldījumu inovāciju radīšanā un kļūt par veiksmīgas pieredzes stāstu starptautiskā mērogā.”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!)

Programmatūra SKUDRA ir rīks automatizētam frekvenču spektra monitoringam, ko ir radījuši VAS “Elektroniskie sakari” inženieri. SKUDRA ļauj veikt frekvenču spektra monitoringu, nodrošina mērījumu rezultātu uzkrāšanu, apstrādi, saglabāšanu un vizualizāciju, palīdz identificēt signāla avotu, lietotāju un raidītāja atrašanās vietu.

VAS “Elektroniskie sakari» inženieri sākotnēji programmnodrošinājumu radīja paša uzņēmuma vajadzībām darba kvalitātes un efektivitātes uzlabošanai, rezultātā iegūstot funkcionāli pilnvērtīgu, ērti lietojamu un stabili funkcionējošu programmatūru

“Mēs varam lepoties ar mūsu radīto programmatūru SKUDRA. Tas, ka mūsu pašu radītais produkts ir ieguvis šo prestižo balvuPublisko pakalpojumu inovācija” kategorijā, liecina par to, ka esam uz pareizā ceļa, un kā uzņēmums esam spējīgi apzināties un izmantot savas iespējas un virzīties uz priekšu inovāciju jomā. ”

VAS “Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda