VAS “Elektroniskie sakari” iepazīstina jauniešus ar profesiju radioinženieris “Karjeras nedēļa” ietvaros

VAS Elektroniskie sakari 14. līdz 18. oktobrim piedalās  “Karjeras nedēļa”, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām.
18.10.2019

No 14. līdz 18. oktobrim 83 Latvijas pilsētās un novados norisinās “Karjeras nedēļa”, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām. Ar lielu prieku dalību šajā projektā pieņēma arī VAS “Elektroniskie sakari”, iepazīstinot jauniešus ar profesiju inženieris.

 

Šī gada tēma ir nākotnes profesijas un prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes darba tirgū. Inženieris ir viena no pieprasītākajām profesijām gan Latvijā, gan pasaulē. Inženierzinātnes nozare apvieno dažādu zinātņu (piemēram, fizikas, ķīmijas, matemātikas, u.c.) atziņas, daudzveidīgu tehnisku problēmu risināšanai. Inženierzinātnes ir iespējams izmantot praksē ar mērķi izgudrot, konstruēt, uzturēt vai uzlabot dažādas struktūras, sistēmas, mašīnas, iekārtas, materiālus un ražošanas procesus.

 

“Inženiera profesija, lai arī ir viena no pieprasītākajām profesijām, tā nav pienācīgi novērtēta un bieži vien tieši šajā jomā ir jūtams darbaspēka iztrūkums. Mēs dzīvojām 21. gadsimtā, kur pieprasījumu darba tirgū nosaka tehnoloģiju nepārtraukta attīstība, līdz ar to inženieru darbs ir ļoti būtisks. Viņiem ir jāprot izmantot, piemeklēt, izstrādāt, ieviest un attīstīt informācijas un komunikācijas tehnoloģijā, un ne tikai, biznesa attīstību veicinošus risinājumus. Inženieri ir tie, kas veido saikni starp zinātniskajiem atklājumiem un to praktisko pielietošanu ikdienā. Manuprāt, šīs profesijas nozīmīgus būtu jāizceļ vairāk, tāpēc ir būtiski par to pastāstīt jauniešiem vēl pirms viņi izdara savas dzīves vienu no svarīgākajiem lēmumiem – par ko un kur studēt pēc vidusskolas beigšanas.”

 

Jānis Bārda, VAS “Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētājs

 

VAS “Elektroniskie sakari” Radiofrekvenču uzraudzības nodaļas vadītājs L.Labanovskis skolēnus iepazīstināja ar uzņēmuma darbību un pastāstīja par ikdienas pienākumiem, un kāpēc radiofrekvenču spektra pārvaldība ir tik svarīga. Tāpat jauniešiem bija iespēja iepazīties ar profesionālo aparatūru, ar kuru ikdienā darbojās uzņēmuma radioinženieri. Teorētiskās zināšanas tika apvienotas ar praktiskām nodarbēm – skolēniem bija iespēja iejusties radioinženieru lomā un pašiem veikt radiotraucējumu identificēšanu, izmantojot īstu aparatūru.