VAS „Elektroniskie sakari” Latvijas delegācijas sastāvā piedalās Pasaules radiosakaru konferencē WRC-19

Pasaules Radiosakaru konferences logo
14.11.2019

Pārstāvot Latviju, VAS „Elektroniskie sakari” (VAS ES) kopā ar Satiksmes ministrijas (SM), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvjiem piedalās Pasaules radiosakaru konferencē WRC-19 Ēģiptē.

Konferences ietvaros tiek izskatīts plašs jautājumu klāsts, piemēram, jautājumi saistībā ar frekvenču joslu sadalījumu nākotnes mobilajiem sakariem, to harmonizētai izmantošanai visā pasaulē, izplatījuma sakaru izmantošanas regulējuma pārskatīšanu, sniedzot iespējas arvien plašākam valstu skaitam lietot savas satelītu iekārtas, intelektuālo transporta sistēmu (ITS) harmonizētas attīstības jautājumiem, jūras un gaisa satiksmes nākotnes tehnoloģijām, valstu aizsardzības interesēm, u.c. WRC-19 mērķis ir nodrošināt harmonizētu sakaru sistēmu attīstību pasaulē, lai modernās tehnoloģijas būtu pieejamas vairumam cilvēku.

“Mums ir jānodrošina, ka WRC-19 pieņemtie lēmumi ļaus ne tikai ieviest jaunas tehnoloģijas un pakalpojumus, netraucējot esošajiem, bet arī paplašināt tehnoloģiju attīstības priekšrocības visiem pasaules iedzīvotājiem, sniedzot potenciālus ieguvumus mūsu sabiedrībai, pasaules ekonomikai un videi."

Mario Manēvičs, ITU radiosakaru biroja direktors

 

Pasaules radiosakaru konference WRC-19 notiek no 2019. gada 28. oktobra līdz 22. novembrim. Šāda konference tiek rīkota reizi trijos/četros gados un ir nozīmīgākā radiosakaru jomā, jo pilnveido un paplašina noteikumu kompleksu, kas regulē radiofrekvenču spektra izmantošanas kārtību. Konferencē piedalās vairāk nekā 3500 delegātu, pārstāvot 193 valstis, kā arī aptuveni 267 novērotāji no vadošajiem nozares elektronisko sakaru uzņēmumiem.