5. un 6. maijā RTU iespēja aplūkot mobilo laboratoriju, ko izmanto elektronisko sakaru traucējumu novēršanai.

03.05.2017

 

2017. gada 5. un 6. maijā, kad  Rīgas Tehniskās universitātes (RTU)  Elektronikas un Telekomunikāciju fakultātē Rīgā, Āzenes ielā 12  attiecīgi norisināsies “Skolēnu Elektronikas olimpiāde 2017” un  10. Latvijas robotikas čempionāts, gan pasākumu dalībniekiem un atbalstītājiem, gan jebkuram interesentam būs iespēja apskatīt mobilo radio monitoringa laboratoriju, ko sakaru inženieri izmanto, lai uzraudzītu Latvijas frekvenču spektra lietošanu, tajā skaitā, atrastu dažādas ierīces  un iekārtas, kas izraisījušas sakaru traucējumus.

Mobilā radio monitoringa laboratorija ir speciāli aprīkots busiņš, ar ko VAS “Elektroniskie sakari” speciālisti izbrauc ielās pēc pieteikuma saņemšanas no sakaru operatoriem vai citiem radiosakaru lietotājiem par dažādiem radiosakaru traucējumiem, piemēram, mobilo sakaru, televīzijas FM radio, ārkārtas dienestu, gaisa un jūras kuģu un citu radiosakaru traucējumu gadījumos.

VAS “Elektroniskie sakari” laboratorija un inženieri Āzenes ielā 12 atradīsies  5.maijā no plkst. 12:00 – 14:00., bet 6. maijā no plkst. 10:00 – 15:00

Pasākumu mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par robotiku un inženierzinātnēm un sniegt iespēju tikties  ar attiecīgās nozares speciālistiem, kas  saprotami  izstāstītu par saviem ikdienas pienākumiem, demonstrētu  mēriekārtas un izskaidrotu kvalitatīvu  elektronisko sakaru  nozīmi valsts drošībā, tautsaimniecībā un attīstībā.