"Elektroniskie sakari" Jūrmalā rīko CEPT Frekvenču menedžmenta darba grupas sanāksmi

20.09.2017

No š.g. 19. - 22. septembrim Jūrmalā notiek Eiropas pasta un telesakaru administrāciju konferences (CEPT) Elektronisko sakaru komitejas (ECC) Frekvenču menedžmenta (FM) darba grupas FM22 apakšgrupas 48.sanāksme, ko šogad rīko VAS “Elektroniskie sakari”.

VAS “Elektroniskie sakari” Tehniskā departamenta direktors Māris Aleksandrovs savā uzrunā pauda gandarījumu redzēt starptautisko Frekvenču menedžmenta darba grupu vienā no skaistākajām Latvijas pilsētām, pateicās dalībniekiem par ilggadēju sadarbību un rekomendācijām, kas palīdzējusi Latvijas speciālistiem radīt  efektīvu frekvenču uzraudzības sistēmu Latvijā.

Minētās darba grupas ietvaros tiek izskatīti jautājumi, kas saistīti ar radiofrekvenču spektra uzraudzības aktivitātēm un monitoringu. Latviju apspriedē pārstāv VAS “Elektroniskie sakari” Radiofrekvenču uzraudzības nodaļas speciālisti, kuri sanāksmes ietvaros iepazīstina ārvalstu kolēģus ar Latvijas radiofrekvenču uzraudzības sistēmas tehniskajām iespējām.

Darba grupas galvenie darbības virzieni ir pētīt radiofrekvenču spektra izmantošanu esošajām un plānotajām radiosakaru sistēmām, ņemot vērā starptautiskās rekomendācijas un pārskatus. Šīs darba grupas ietvaros tiek attīstītas vispārējās un koordinētās procedūras un mērīšanas metodes monitoringa veikšanai.

Tradicionāli rotācijas kārtībā sanāksmi rīko viena no Eiropas pasta un telesakaru administrāciju konferences dalībvalstīm.

Dalībnieku vidū ir aptuveni 60 delegāti no 20 CEPT valstu sakaru administrācijām un organizācijām.