Klientu dienā runā par VAS "Elektroniskie sakari" komercpakalpojumiem

20.05.2016

Š.g. 10. maijā notika VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) Klientu diena, kuras ietvaros VAS ES Klienti, nozares asociācijas un Latvijas Pašvaldību savienības, Lielo pilsētu asociācijas un Konkurences padomes pārstāvji tika iepazīstināti ar jau ieviestajiem un plānotajiem komercpakalpojumiem.
Papildus valsts deleģētajām funkcijām, VAS ES piedāvā arī citus pakalpojumus, balstoties uz efektīvu tās rīcībā esošo materiāltehnisko resursu, zināšanu un iegūtās pieredzes izmantošanu.
VAS ES piedāvā šādus komercpakalpojumus:
   1. Radioamatieru seminārs
Radioamatieru seminārs ir iespēja jebkuram interesentam iegūt nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai sagatavotos radioamatieru eksāmena kārtošanai, kas sniedz atļauju iziet ēterā, izmantojot amatieru radiostaciju. Kopš šī pakalpojuma uzsākšanas, semināru noklausījušies jau 9 radioamatieri. Apmācības vada uzņēmuma darbinieki un praktiskās nodarbības notiek sertificētā koplietojuma amatieru radiostacijā, kura VAS ES telpās tika izveidota pagājušajā gadā.
   2. Apmācības radiofrekvenču plānošanā un uzraudzībā
Kopš pagājušajā gada VAS ES sniedz apmācības radiofrekvenču plānošanā un uzraudzībā. Šo apmācību galvenā mērķauditorija ir citas valsts iestādes, kurām ir specifiskas intereses attiecībā uz apmācību tēmām, ņemot vērā to rīcībā esošās tehnoloģijas. Apmācībās tiek pielietotas dažādas iekārtas un aprīkojums, kāds, iespējams, iztrūkst citām iestādēm. Ņemot vērā to, ka šāda tipa apmācības ir tik specifiskas, ka šajā jomā apmācības praktiski neviens cits nepiedāvā, VAS ES plāno tās piedāvāt arī interesentiem ārpus Latvijas.
   3. Radiosakaru identificēšana
Pakalpojums “radiosakaru identificēšana” radies, vairākkārt uzklausot Klientu sūdzības par viņu teritorijā (uz jumtiem, mastiem, sakaru torņiem) esošām neidentificējamām antenām. Šajā gadījumā VAS ES palīdz ne vien identificē šo antenu īpašniekus, bet arī sniedz rekomendācijas, kā sakārtot Klienta īpašumu tā, lai par šīm antenām būtu iespējams saņemt atbilstošu atlīdzību, par kuru labiekārtot nama kāpņutelpu vai darīt ko citu.
   4. Elektromagnētiskā lauka intensitātes mērījumi
Šis pakalpojums paredz Klienta norādītajā vietā, vairākās vietās vai teritorijā izmērīt konkrēta radiosignāla avota radītā EML intensitāti jeb „radiosignāla līmeni”.
   5. Konferenču zāles noma
VAS ES ēkas 2.stāvā ir izveidota konferenču zāle, ar ietilpību līdz 90 (deviņdesmit) cilvēkiem, kuru ir iespējams izīrēt dažādu pasākumu organizēšanai. 2016. gadā, kopš tiek piedāvāta šī iespēja, zāle izīrēta jau sešas reizes.
   6. Projekti, pētniecība
Ņemot vērā VAS ES unikālo pieredzi un darbinieku ekspertīzes līmeni, VAS ES savas kompetences ietvaros sniedz eksperta viedokli dažādu pētniecības projektu vajadzībām.
Nākotnē VAS ES strādās gan pie papildus finansējuma piesaistes, gan plāno attīstīt arī citus komercpakalpojumus.