Saprašanās memorandam par kvantu tehnoloģiju attīstīšanu Latvijā pievienojas divi jauni partneri

Kvantu memoranda pārstāvju kopbilde

Vakar mūsu valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda un 5G Techritory programmas vadītājs Neils Kalniņš piedalījās svinīgā pasākumā, kurā saprašanās memorandam ”Par kvantu tehnoloģiju attīstīšanu Latvijā” pievienojās divi jauni partneri – Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Elektronikas un datorzinātņu institūts.


Saprašanās memorands pirmo reizi tika parakstīts aizvadītajā gadā, ar mērķi veicināt kopēju rīcību un sadarbību kvantu tehnoloģiju attīstībā un ieviešanā Latvijā. Memorands tapis pēc VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra iniciatīvas un tam pievienojušies dažādas valsts pārvaldes iestādes, zinātniskās institūcijas, uzņēmumi un informācijas un tehnoloģiju nozares līderi. Tostarp arī mēs.

Priecājamies būt daļa no dažādu nozaru ekspertiem un līderiem, kas apņēmušies Latvijā attīstīt kvantu jomu.


Pasākuma ieraksts skatāms Facebook platformā.

Pasākuma iesākumā uzrunas teica VAS Latvijas radio un televīzijas centra priekšsēdētājs Ģirts Ozols, Satiksmes ministrs Kaspars Briškens, Ārlietu ministre Baiba Braže, Elektronikas un datorzinātņu institūta direktors Modris Greitāns.

Savukārt pasākuma otrā daļā norisinājās diskusija par kvantu tehnoloģiju attīstību Latvijā.
Diskusijā piedalījās – VARAM valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols, LVRTC vadošais kvantu šifrēšanas inženieris dr. Leo Trukšāns, SIA TET valdes loceklis un tehnoloģiju direktors Dmitrijs Ņikitins, LU prorektors Guntars Kitenbergs, RTU rektors, profesors Tālis Juhna.