Ilgtspējas indeksā - Sudraba kategorijas novērtējums

VAS ES saņem ilgtspējas indeksa novērtējumu SUDRABS
15.06.2023

VAS “Elektroniskie sakari”, pirmo reizi piedaloties  ilgtspējas un korporatīvās atbildības snieguma izvērtējumā “Ilgtspējas indekss 2023”, sasniedz augstus rādītājus, saņemot novērtējumu Sudraba kategorijā.

““Ilgtspējas indeksā” šogad piedalījāmies pirmo reizi un esam pateicīgi un gandarīti par  novērtējumu. Uzskatu, ka šī ir lieliska iespēja paraudzīties uz sevi no malas un izvērtēt mūsu uzņēmuma darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Šāds novērtējums jau pirmajā gadā mums dod motivāciju virzīties tālāk, turpinot veidot un ievērot augstus ilgtspējas standartus,“ tā VAS “Elektroniskie sakari” valdes locekle Laila Līduma.

Demonstrējot savu sniegumu ilgtspējas un korporatīvās atbildības jomā Latvijā, par iespēju iegūt kādu no 5 šī novērtējuma kategorijām šogad cīnījās vairāk nekā 100 uzņēmumu un iestāžu. Apliecinājumu par atbilstību BRONZAS kategorijai saņēma  4 organizācijas, SUDRABA kategorijai – 19, ZELTA kategorijai - 27, PLATĪNA kategorijai – 18, bet DIMANTA kategorijai – 8 organizācijas.

Apbalvošanas pasākums notika 14.jūnijā Atbildīga biznesa nedēļas ietvaros, un to, kā ierasts, rīkoja Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts (InCSR).

Ilgtspējas indekss – starptautiski atzīts stratēģiskās vadības instruments, kas balstīts starptautiski atzītā metodoloģijā un palīdz Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Ilgtspējas indeksu 2010. gadā izveidoja Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts. Gadu laikā tas ir pierādījis sevi kā efektīvu instrumentu uzņēmumu atbildības līmeņa, risku un vadības procesu izvērtēšanai, kā arī biznesa izaugsmes veicināšanai.