Piedāvājam jaunu komercpakalpojumu "Lapsu medības"

ilustratīvs attēls
09.05.2023

VAS Elektroniskie sakari nāk klajā ar jaunu komercpakalpojumu “Lapsu medības”, kas ir unikāla intelektuāli izklaidējoša radioorientēšanās aktivitāte, kas paredzēta gan uz inženiertehnisko zināšanu apguvi orientētajiem, gan tiem, kas vēlas baudīt saliedēšanās procesu vēl pavisam neierastā veidā.

Informācija par pakalpojumu pieejama tīmekļa vietnē www.radioorientesanas.lv.

„Lapsu medības” ir vēsturiski veidojies nozares termins. Tas ir savulaik radioamatieru vidū ļoti populārs radiosporta veids, ko esam pielāgojuši mūsdienu apstākļiem un attīstījuši, un šodien piedāvājam dažādām mērķgrupām gan kā aktīvu, intelektuāli izklaidējošu komandu saliedēšanas spēli ar personalizētu leģendu, gan kā tehniska rakstura apmācības ar spēles elementiem.

Lapsu medības jeb orientēšanās pēc radiosignāliem (radioorientēšanās) no parastas orientēšanās atšķiras ar to, ka noteiktā teritorijā (ārtelpās, iekštelpās) izvietoti vairāki radiosignālu raidītāji un katrs no tiem raida atšķirīgā frekvencē un laikā. Spēlētāju uzdevums ir ar specializēta radiosignālu uztvērēja palīdzību “nomedīt” (atrast) šos raidītājus.  

“Lapsu medības“ ir aktivitāte, kas sevī apvieno gan sporta (orientēšanās), gan zinātnes (fizika), gan izklaides elementus. Tā ir iespēja apgūt sadarbības prasmes, iegūt jaunas zināšanas un pieredzi, kā arī izbaudīt sacensības garu. Tai var būt dažādi sarežģītības līmeņi. Savu piedāvājumu pielāgojam atbilstoši mērķauditorijas interesēm un vecumam. Pamatā spēle ir veidota tā, lai ikviens pat bez priekšzināšanām spētu izpildīt misiju.

Aicinām ikvienu kolektīvu – vai tas būtu elektronisko sakaru komersantu uzņēmums vai jebkura cita organizācija, izmēģināt šo lielisko komandas saliedēšanās aktivitāti! Lai nodrošinātu pēc iespējas ērtāku spēlēšanas pieredzi, aktivitātē var piedalīties līdz 20 personām.

Interesentus aicinām sazināties, rakstot uz e-pastu: diana.baranova@vases.lv vai zvanot mob.26562333

 

 

***

VAS Elektroniskie sakari ir valsts kapitālsabiedrība, kas Latvijā nodrošina valsts ierobežoto resursu - radiofrekvenču spektra un numerācijas pārvaldību. Papildu valsts deleģēto uzdevumu un funkciju nodrošināšanai VAS ES attīsta un piedāvā arī komercpakalpojumus, kas balstīti uz jau esošo materiāltehnisko resursu, zināšanu un pieredzes izmantošanu. Viens no tādiem – intelektuāli izklaidējoša radioorientēšanās spēle komandām “Lapsu medības”.