Rīgā norisinās CEPT PTD un PT1 darba grupu sanāksmes

17.07.2023

Šonedēļ mēs, VAS “Elektroniskie sakari”, Rīgā gan klātienē, gan attālināti uzņemam delegātus no Eiropas pasta un telesakaru administrāciju konferences (CEPT) dalībvalstīm, kas piedalās Pasaules radiosakaru konferences (WRC-23) sagatavošanas darbā Projektu grupā D (PTD) un Projektu grupā 1 (PT1).

Projektu grupu mērķis ir izstrādāt noteiktus Eiropas priekšlikumus par būtiskiem jautājumiem radiosakaru jomā un virzīt tos tālākai izskatīšanai ITU Pasaules radiosakaru konferencē (WRC) un Radiosakaru asamblejā.

Tradicionāli sanāksmes rotācijas kārtībā rīko kāda no CEPT dalībvalstīm. Šoreiz šo pienākumu esam uzņēmušies mēs, VAS ES.

Šonedēļ Rīgā norisināsies:

  • Projektu grupas D (PTD) 10. sanāksme, kuras fokusā ir WRC-23 dienas kārtības jautājums nr. 1.5. par frekvenču joslas 470-960 MHz izmantošanas nosacījumu pārskatīšanu, ņemot vērā esošās vajadzības pakalpojumu nodrošināšanai un to attīstību ilgtermiņā.
  • Projektu grupas 1  (PT1) 75. sanāksme, kas ir veltīta darbam pie WRC-23 dienas kārtības jautājumiem par mobilā dienesta un starptautisko mobilo telesakaru (IMT) jautājumiem.

Šī ir noslēdzošā tikšanās reize, kurā grupas risina konkrētos dienas kārtības jautājumus.

Aktīvi strādājam, lai nodrošinātu Latvijas interesēm piemērotākā priekšlikuma atspoguļošanu Eiropas kopējā nostājā, kas tiks izskatīta WRC-23.

 

CEPT PTD #10 Meeting in Riga