Rūpēsimies par stabiliem sakariem Dziesmu un Deju svētkos

30.06.2023

Jau šodien sākas viens no šī gada lielākajiem un nozīmīgākajiem pasākumiem - XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Tas ir notikums, kurā mēs svinam savu valsti, kopābūšanu, vienotību un tradīcijas.  

Šajos svētkos katrs piedalās ar to, kas viņam vislabāk sanāk. Mums tā ir radiofrekvenču spektra plānošana, monitorings un uzraudzība, lai svētku organizēšanā tik ļoti nepieciešamās radioiekārtas (gan saziņas nodrošināšanai, gan pasākumu translācijai u.c.) savā starpā veiksmīgi sadarbotos, neradot būtiskus traucējumus.  

Aktīvi strādājam jau šobrīd, kā arī darīsim to svētku nedēļā.

  • Elektromagnētiskās saderības teorētiskie aprēķini un radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauju izsniegšana - veicam nepieciešamos priekšdarbus, lai pasākuma nodrošināšanā izmantotās radioiekārtas (saziņai, norises translācijai u.c.) varētu savā starpā ''sadarboties'';
  • Attālināti vadāmās monitoringa iekārtas Daugavas stadionā un Mežaparkā - veiksim spektra monitoringu lielākajās pasākumu norises vietās, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi fiksētu traucējošo signālu avotus;
  • Atbalsts un spektra uzraudzība pasākuma norises vietās - mūsu mobilās inženieru grupas nodrošinās spektra uzraudzību, kā arī nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu radiosakaru traucējumu novēršanā.

 

Vēlam visiem dziedošajiem, dejojošajiem un citiem radošajiem pozitīvām emocijām piepildītu svētku laiku! Un vēlam nezaudēt sakarus - sevišķi savstarpējos!