Satiec mūs Outdoor Riga 2024 izstādē

05.04.2024

Jau šonedēļ, 5.- 7. aprīlī, satiec mūs izstādē Outdoor Riga 2024, Ķīpsalā! Pie mums varēsi rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par radiosakariem kuģojot, dodoties medībās, organizējot publiskus pasākumus un citas aktivitātes, kā arī par nepieciešamo radioatļauju saņemšanas procesu.

‘’Bezvadu sakari ir nozīmīgs resurss mūsu ikdienā – tie palīdz nodrošināt savstarpējo saziņu un drošību kā uz ūdens, tā sauszemē. Ir būtiski, ka ikviens no mums pret šo resursu izturas ar lielu atbildību, lietojot radioiekārtas atbilstoši prasībām, lai neradītu traucējumus ne sev, ne citiem. Izstādē priecāsimies satikt ikvienu interesentu, lai diskutētu, dalītos zināšanās un palīdzētu izprast iekārtu lietošanas nianses kuģojot, dodoties medībās, organizējot publiskus pasākumus un citas aktivitātes,” skaidro VAS “Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda.

Izstādē pirmo reizi kopīgā stendā apmeklētājus sagaidīsim mēs, VAS Elektroniskie sakari, un VSIA “Latvijas Jūras administrācija”, VAS “Ceļu Satiksmes drošības direkcija”, NBS Jūras Spēku Krasta Apsardzes dienesta speciālisti. 

“Lai veicinātu sabiedrības izpratni par drošību uz ūdeņiem, jo īpaši par drošību saistībā ar atpūtas kuģiem, Latvijas Jūras administrācija jau desmit gadus piedalās izstādē “Outdoor Riga”. Arī līdz šim esam sadarbojušies ar citām institūcijām, kas sniedz pakalpojumus peldīdzekļu vadītājiem un īpašniekiem, taču šogad pirmo reizi pulcējamies četri sadarbības partneri vienā kopīgā stendā, lai jebkurš interesents varētu iegūt visplašāko un pilnīgāko informāciju par sevi interesējošiem jautājumiem – atpūtas kuģu reģistrāciju, aprīkojumu, pārbaudēm, drošu kuģošanu, navigācijas kartēm. Mūsu stendā nekas netiks ne pirkts, ne pārdots – šodienas sabiedrībā tieši informācija ir viena no lielākajām vērtībām, un mūsu speciālisti Jums tos sniegs ar prieku un bez jebkādas maksas!” uzsver Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš.

NBS Jūras Spēku Krasta apsardzes dienesta (KAD) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) priekšnieks komandleitnants Tālis Dzērve norāda, ka KAD rūpējas par cilvēku drošību un likumu ievērošanu jūrā, tādēļ dalība izstādē “Outdoor Riga 2024” ir iespēja sabiedrībai no pirmavota uzzināt par KAD darbu, kā arī, ko cilvēkam darīt, lai justos droši, dodoties jūrā.

“Izstādes “Outdoor Riga 2024” laikā VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) speciālisti konsultēs aktīvās atpūtas cienītājus par iespējām iegūt atpūtas kuģu vadītāja apliecību vai starptautiskās atpūtas kuģu vadītāja apliecību buru un motorizēto atpūtas kuģu vadīšanai Latvijā un pasaulē, kā arī par kārtību – kā un kādi mazizmēra kuģošanas līdzekļi tiek reģistrēti CSDD. Tie ir jautājumi, uz kuriem saistībā ar atpūtas kuģu drošību mums nākas atbildēt visbiežāk, tādēļ ceram, ka izstādes apmeklētāji novērtēs iespēju noskaidrot uz vietas viņus interesējošos jautājumus. Protams, ir ļoti labi, ka izdevies apvienoties kopīgā stendā četru institūciju speciālistiem, tas ir veiksmīgs mūsu sadarbības piemērs,” atzīst CSDD Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks Mārtiņš Mālmeisters.

Lai droši radiosakari kā uz ūdens, tā sauszemē!