Seminārs klientiem par 1,5 GHz frekvenču joslas izmantošanu

Tiešsaistes seminārs klientiem par 1,5 GHz joslas izmantošanu
14.01.2022

VAS “Elektroniskie sakari” 2022. gada 14. janvārī organizēja tiešsaistes semināru par 1432–1472 MHz un 1492–1512 MHz (1,5 GHz) radiofrekvenču joslu izmantošanas tehniskajiem nosacījumiem publisko mobilo sakaru sistēmām.

Semināra laikā tā dalībniekiem sniegta aktuāla informācija par jaunajām 5G frekvenču joslām, to izmantošanas tehniskajiem nosacījumiem, ierobežojumiem un priekšrocībām.

Iegūtā informācija būs noderīga mobilo sakaru operatoriem un palīdzēs labāk sagatavoties Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas šī gada 20. janvārī plānotajai 1432–1472 MHz un 1492–1512 MHz radiofrekvenču joslu izsolei, kurā tiks piedāvātas trīs papildjoslu spektra lietošanas tiesības uz 20 gadiem.

Organizējot šādu semināru, VAS Elektroniskie sakari rūpējas, lai mobilo sakaru tīklu izvēršana un platjoslas pakalpojumu sniegšana jaunajās 5G joslās būtu maksimāli efektīva un veicinātu netraucētu līdzāspastāvēšanu ar citām radiosakaru sistēmām.

Gatavojoties šīs frekvenču joslas ieviešanai Latvijā, VAS “Elektroniskie sakari” ir noslēgusi starpvalstu frekvenču koordinācijas nolīgumus, ar atsevišķām administrācijām turpinās saskaņošana, lai nodrošinātu vienlīdzīgu radiofrekvenču spektra izmatošanas sadalījumu ar mūsu kaimiņvalstīm, un nodrošinājusi Latvijas normatīvo aktu sagatavošanu, kas netraucēti ļauj ienākt Latvijā jaunajām tehnoloģijām.