VAS “Elektroniskie sakari” ar programmatūru SKUDRA piedalās pasākumā ‘’Latvijas industrijas diena ar NIAG’’

19.06.2023

2023.gada 13.jūnijā VAS Elektroniskie sakari eksperti Ādažu militārajā bāzē piedalījās pasākumā ‘’Latvijas industrijas diena ar NIAG’’, demonstrējot pašu inženieru izstrādāto radiofrekvenču spektra monitoringa rīku SKUDRA, kas jau ir pierādījis sevi kā efektīvu un noderīgu risinājumu arī militārajā jomā. Tas nodrošina vienlaicīgu monitoringu vairākos frekvenču diapazonos, mērījumu rezultātu uzkrāšanu, apstrādi, saglabāšanu un vizualizāciju, kā arī palīdz identificēt signāla avotu un noteikt raidītāja atrašanās vietu.

Pasākumu Ādažu militārajā bāzē ar svinīgu uzrunu atklāja Aizsardzības ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Nodrošinājuma jautājumos Mārtiņš Paškēvičs un brigādes ģenerālis Kaspars Zdanovskis. Viesus sveica arī Industrijas padomnieku grupas priekšsēdētājs Rūdijs Praiems (Rudy Priem) un Latvijas drošības un aizsardzības industriju federācijas priekšsēdētāja Elīna-Egle Ločmele. Pasākuma laikā vairāk kā 60 augsta līmeņa NATO Industrijas padomnieku grupas pārstāvjiem savas preces un pakalpojumus kopumā demonstrēja aptuveni 100 Latvijas industrijas un pētniecības organizāciju pārstāvju no 25 uzņēmumiem.

Industriju diena, ko organizēja Aizsardzības ministrija un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF), norisinājās NATO Industrijas padomnieku grupas sanāksmes (NATO Industry Advisory Group in Riga) ietvaros. Šāda sanāksme Latvijā tika organizēta pirmo reizi.

NATO Industrijas padomnieku grupas mērķi ir nodrošināt forumu brīvai viedokļu apmaiņai par bruņojuma ražošanā būtiskiem aspektiem pētniecībā, attīstībā, tehniskajos, ekonomiskajos un vadības jautājumos, sniegt nozares konsultācijas Nacionālo bruņojuma direktoru konferencei par to, kā veicināt valdības - industrijas un industrijas - industrijas sadarbību aliansē, kā arī nodrošināt optimālu resursu izmantošanu, lai apmierinātu NATO militārās vajadzības.

Foto: Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija