VAS “Elektroniskie sakari” ar programmatūru SKUDRA piedalās starptautiskā aizsardzības un drošības ekipējuma izstādē

VAS ES pārstāvis izstādē DSEI kopā ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu
11.09.2023

No 2023. gada 12. līdz 15. septembrim Londonā, izstāžu zālē ‘’Excel’’ norisināsies militārās rūpniecības izstāde DSEI (Defence and Security Equipment International, tulk. Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums). Tajā piedalīsies arī VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) ar radiomonitoringa programmatūru SKUDRA.

SKUDRA ir VAS ES inženieru radīta radiomonitoringa programmatūra, kas ir vērtīgs, starptautiskajā vidē novērtēts instruments civilo un militāro uzdevumu veikšanai. Izmantojot šo programmatūru, tās lietotājs ietaupa laiku un resursus, īstenojot spektra monitoringa funkcijas, analizējot datus un veicot turpmākās nepieciešamās darbības reāllaikā. 2019. gadā  SKUDRA ieguva vienu no prestižākajām balvām starptautiskā konkursā "Inovāciju kvalitātes balva 2019" kategorijā “Publisko pakalpojumu inovācija”. SKUDRA jau vairākkārt ir pierādījusi sevi kā efektīvu un noderīgu rīku arī militārajā jomā.

Šogad Latviju vērienīgajā izstādē pārstāvēs un savus produktus un pakalpojumus Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF) izveidotajā nacionālajā paviljonā demonstrēs DAIF Latvija biedru uzņēmumi no radiosakaru, optikas, munīcijas pārtikas un inženieru pakalpojumu sektoriem: VAS ‘’Elektroniskie sakari”, SIA ‘’Baltic Bullets’’, SIA ‘’BELSS’’, SIA ‘’Lightspace Technologies’’ un AS ‘’Roga Agro’’.

VAS ‘’Elektroniskie sakari” mērķis ir iepazīstināt interesentus ar radiomonitoringa programmatūru SKUDRA, tās funkcionalitāti un pielietošanas iespējām militārajā jomā, kā arī iegūt sadarbības partnerus SKUDRA turpmākai attīstībai.

Londonas izstāde DSEI ir viena no lielākajām un nozīmīgākajām aizsardzības un drošības nozares izstādēm pasaulē, kas tiek rīkota reizi divos gados, un tā piedāvā plašu militāro tehnoloģiju, ieroču un aizsardzības aprīkojuma klāstu. DSEI pulcē militāros profesionāļus, valdību pārstāvjus, rūpniecības uzņēmumu pārstāvjus un vēl daudzus citus nozares speciālistus, lai apmainītos ar informāciju un veiktu biznesa darījumus. Tā ir nozīmīga platforma militārās un drošības nozares uzņēmumiem, lai demonstrētu savas jaunākās inovācijas un iegūtu potenciālos klientus. Saskaņā ar organizatoru informāciju šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 2 800 aizsardzības un drošības sistēmu piegādātāji, tostarp ražotāji.