VAS Elektroniskie sakari pievienojusies sociālajai iniciatīvai Misija Nulle

Iniciatīva Misija Nulle
23.10.2023

VAS Elektroniskie sakari pievienojusies sociālajai iniciatīvai Misija Nulle, vairojot to uzņēmumu pulku, kuri ar stingru pārliecību iestājas par drošu, veselīgu, ilgtspējīgu Latviju un tās cilvēkiem.

2023. gada 20. oktobrī notika ceturtais Misijas Nulle tematiskais forums, kas šoreiz bija veltīts darba devējiem un darbiniekiem nozīmīgam jautājumam – cilvēka fiziskai veselībai, veselības pārbaudēm un prevencijas pasākumiem darbspēju saglabāšanai. Parakstot iniciatīvas hartu, esam apņēmušies turpināt un pilnveidot iesākto veselības, drošības un labbūtības veicināšanā, un īstenot nepieciešamos pasākumus darba vides uzlabošanā un darbinieku izglītošanā, lai mērķis - nulle negadījumu darbavietā - būtu sasniegts ik gadu.

Iniciatīvas “Misija Nulle” dalībniekus Zinātņu mājā uzņēma Latvijas Universitāte, pulcējot vairāk nekā 80 drošības entuziastus.

VAS Elektroniskie sakari valdes locekle Laila Līduma, parakstot Misijas Nulle hartu, pauda prieku par to, ka labās lietas vairojas. VAS Elektroniskie sakari ir uzņēmums, kurš valstī pārvalda ierobežotu resursu – elektromagnētisko saderību, un uzņēmums lepojas ar savu vērtīgāko resursu – augsti kvalificētiem darbiniekiem, tāpēc veselības, drošības un labbūtības veicināšana, darbinieku izglītošana un darba vides uzlabošana ir nozīmīgs uzņēmuma mērķis. Zaļais birojs, sportiskas aktivitātes, tostarp dalība Stirnu bukā un maratonos ir daļa no darbinieku veselīga dzīvesveida uzturēšanas tradīcijām. Elektroniskie sakari rūpējas par darbinieku veselību un drošību ikdienā un domā, kā uzlabot un darīt vēl labāk, tāpēc Misija Nulle ir vērtīga sadarbības platforma, kur darba devējiem un darba aizsardzības speciālistiem pulcēties, dalīties ar idejām, kopā radot spēku un apņēmību virzīties uz mērķi - nulle negadījumiem. Laila Līduma novēlēja, lai darba drošības entuziastu pulks kļūtu arvien plašāks un jaudīgāks.

Iniciatīvas autore, būvmateriālu ražotāja SCHWENK Latvija valdes locekle Linda Šedlere pauda gandarījumu par darba devēju atbildību un iesaisti kopā veidojot un iedzīvinot veselīgas un drošas darba kultūras principus Latvijā. “Ceļš uz nulle negadījumu mērķi valstiskā mērogā ir ilgtermiņa stratēģija, kuras aktivitāšu izpildē būtu jāiesaistās visiem – darba devējiem, darbiniekiem, sadarbības pusēm, likumdevējam, uzraugošajām iestādēm, izglītības, ārstniecības nozarēm un sabiedrībai kopumā. Iniciatīvai “Misija Nulle” pievienojas darba devēji, kuri ir pārliecināti par vienotu izvēlēto ceļu un nosprausto mērķi rūpēties par ikviena darbinieka veselību un drošību, darīt arvien vairāk, lai ikviens varētu atgriezties mājās sveiks un vesels. Šobrīd iniciatīva apvieno jau 81 darba devēju un 20. oktobrī Misijai Nulle pievienosies vēl 12. Kopā šie darba devēji nodarbina vairāk kā 40 tūkstošus darbinieku. Taču iniciatīvas mērķis ir ambiciozs un vienlaikus sasniedzams – apvienot šajā kustībā darba devējus, kuri nodarbina vismaz 50% jeb aptuveni 400 tūkst. strādājošo Latvijā, lai kopā radītu būtiskas pārmaiņas sabiedrības izpratnē un rīcībā attiecībā uz veselību un drošību, lai Latvija vairs nebūtu to Eiropas Savienības dalībvalstu topā, kurās ir visaugstākais darbavietā un citu ārējo faktoru ietekmē dzīvību zaudējušo cilvēku skaits. Misija Nulle ar stingru pārliecību iestājas par drošu, veselīgu, ilgtspējīgu Latviju un tās cilvēkiem.”

Iniciatīva “Misija Nulle” nosprauž vienotu mērķi – padarīt veselību un drošību par uzņēmuma prioritārajām vērtībām gan ikvienā pamatdarbības posmā, gan mijiedarbībā ar sabiedrību, mazinot darbā un ar to saistīto ārējo apstākļu rezultātā bojāgājušo skaitu, būtiski samazinot arī nelaimes gadījumu skaitu darba vietās, tiecoties uz nulli un preventīvi ieviešot pasākumus darbinieku veselības aizsardzībai un saglabāšanai. 20. oktobrī Misijas Nulle hartu parakstīja uzņēmumi: AE Partner SIA, Aerones Nordic SIA, Aerones Engineering SIA, Alfis SIA, Dobeles dzirnavnieks AS, Elektroniskie sakari VAS, Ensure LAB SIA, Latvijas dzelzceļš VAS, Primekss SIA, Rietumu Banka AS, Schneider Electric Riga SIA un Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca VSIA.

Darba devēju saraksts, kuri pievienojušies Misijai Nulle pieejams http://www.misijanulle.lv/lv/harta-un-dalibnieki.

Iniciatīvas “Misija Nulle” darbībai un aktualitātēm var sekot līdzi tās tīmekļvietnē www.misijanulle.lv / www.missionzero.lv un kontos sociālajos medijos.