VAS ES darbiniekiem piešķir elektronisko sakaru nozarē augstāko profesionālo apbalvojumu - J. Lintera prēmiju

LIntera fonda apbalvojums
26.11.2021

2021. gadā prestižais inženiera Jāņa Lintera fonda apbalvojums piešķirts VAS ''Elektroniskie sakari'' valdes priekšsēdētājam Jānim Bārdam, sabiedrisko attiecību vadītājai Inesei Janovai un vecākajam radiosakaru inženierim Jurijam Tutovam.

Jāņa Lintera fonda apbalvojums ir atzinība un pateicība par izciliem nopelniem Latvijas elektronisko sakaru attīstībā un ekspluatācijā. Kandidātus prēmijai izvirza elektronisko sakaru nozares uzņēmumi, bet laureātus apstiprina J. Lintera fonda valde.

Jānim Bārdam apbalvojums piešķirts par ieguldījumu VAS Elektroniskie sakari efektīvā pārvaldībā, kas kalpo par pamatu ilgtspējīgai elektronisko sakaru nozares attīstībai. Inesei Janovai - par būtisku ieguldījumu sabiedrības informēšanā un izglītošanā par elektronisko sakaru nozari, tās vēsturisko mantojumu un nākotnes attīstību. Un Jurijs Tutovs, vecākais radiosakaru inženieris, apbalvots par ieguldījumu sakaru sistēmu darbības bez traucējumiem nodrošināšanā starp Latvijā strādājošajām radiosakaru sistēmām, kā arī starp valsts pierobežā strādājošajām un kaimiņvalstu radio sistēmām.

Inženiera Jāņa Lintera fonda apbalvojuma pasniegšana ierasti notiek svinīgā apbalvošanas pasākumā iespējami tuvu Jāņa Lintera dzimšanas dienai novembrī. Taču, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, Lintera fonda valde ir lēmusi šogad paredzēto svinīgo apbalvošanas pasākumu pārcelt uz 2022. gada pavasari vai vasaru.  

Pirmais Jāņa Lintera apbalvojums tika pasniegts 1990. gadā, savukārt J. Lintera fonds nodibināts 1993. gadā. Gandrīz 30 gadu laikā, kopš tiek pasniegts inženiera Jāņa Lintera apbalvojums, to saņēmuši 657 elektronisko sakaru nozarē strādājošie.  VAS Elektroniskie sakari var lepoties kopumā ar 45 uzņēmuma darbiniekiem, kas laika periodā kopš J. Lintera fonda dibināšanas ir šo prestižo apbalvojumu saņēmuši. 25 no tiem joprojām strādā uzņēmumā.

Inženieris J. Linters (1879 – 1963) ir viens no radiofonijas pamatlicējiem Latvijā. Viņa vadībā 1925. gada 1. novembrī Latvijā darbu sāka pirmais radioraidītājs.