VAS ES piedalās starptautiskā izstādē Parīzē

VAS ES piedalāīs Eurosatory 2024 izstādē
12.06.2024

No 2024. gada 17. līdz 21. jūnijam VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) Parīzē, Francijā piedalās starptautiskajā militāro un drošības uzņēmumu izstādē Eurosatory, demonstrējot pašu izstrādāto radiomonitoringa programmatūru SKUDRA.

Eurosatory ir vērienīgs  drošības un aizsardzības nozares notikums, kas tiek organizēts reizi divos gados Francijā, Parīzē un vienkopus pulcē militāros profesionāļus, valstu administrāciju pārstāvjus, ražošanas uzņēmumus un daudzus citus nozares speciālistus no visas pasaules. Izstāde tās dalībniekiem un apmeklētājiem ir vērtīga platforma, lai iepazītos ar  jaunākajiem  aizsardzības un drošības nozares risinājumiem, demonstrētu savas spējas, veidotu partnerības un satiktu potenciālos klientus.

VAS ES Eurosatory piedalās otro reizi un pārstāvēs valsti Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF) izveidotajā Latvijas nacionālajā stendā Hall 5A, G 391, kurā šogad savu piedāvājumu demonstrē kopumā 12 Latvijas uzņēmumi: VAS Elektroniskie sakari, BELSS, Brasa Defence Systems, Corporate Solutions, Global Wolf Motors, INTERSPIRO, Lightspace Technologies, Roga Agro, Silmor, TAGInn Europe, TETERS, VR Cars un trīs pastāvīgie dalībnieki – FIXAR ARE LLC, EDGE Autonomy un VIC TEC.

SKUDRA ir VAS Elektroniskie sakari izstrādāta radiofrekvenču monitoringa programmatūra, kas dod iespēju veikt monitoringu vienlaicīgi vairākos frekvenču diapazonos, nodrošina mērījumu rezultātu uzkrāšanu, apstrādi, saglabāšanu un vizualizāciju, palīdz identificēt radiosignāla avotu, lietotāju un atrašanās vietu. Izstādes laikā VAS ES mērķis ir iepazīstināt ar SKUDRA funkcionalitāti un pielietošanas iespējām militārajā jomā.

DAIF Latvijas nacionālā stenda atklāšanas pasākumā 17.jūnijā piedalījās Latvijas aizsardzības ministrs A. Sprūds, Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais un DAIFLatvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle. Ministrs jau iepriekš norādīja, ka Latvijas militārajai industrijai pārstāvība ar nacionālajiem stendiem šādās starptautiskās izstādēs var būt spēcīgs atspēriena punkts.

Saskaņā ar organizatoru informāciju šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 2000 izstādes dalībnieku no 45 valstīm.